Web Analytics Made Easy - Statcounter

پس از تعطیلی موسسه رسانه‌های تصویری و ادغام آن با دیگر موسسات زیرمجموعه سازمان سینمایی، ساختمان این مجموعه که تخمین زده می‌شود ارزشی بیش از صد میلیارد تومان داشته باشد، متروک شده است؛ مجموعه‌ای که می‌تواند تامین کننده بودجه مورد نیاز برای ساخت کاخ جشنواره سینمای ایران باشد و رویدادهای سینمایی کشور به ویژه جشنواره‌های ملی و جهانی فجر، از بلاتکلیفی خارج شده و مطابق با استانداردهای بین‌المللی برگزار شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش «تابناک»؛ کاخ جشنواره، یکی از نمادهای همه رویدادهای سینمایی و محل رویارویی خبرنگاران و سینماگران است. جشنواره ونیز به عنوان قدیمی ترین جشنواره با این سبک، از دهه نخست قرن بیستم در کاخ‌های تاریخی ایتالیا نظیر قصر دوک ونیز برگزار شده است. کاخ جشنواره و کنگره کن هر ساله میزبان جشنواره کن است و در اکران کاخ همه طیف‌ها از خبرنگار و سینماگر تا مدعوین دبیر جشنواره کن حضور دارند. جشنواره فیلم برلین در کاخ موزه هنری مارتین گروپیوس بائو برگزار می‌شود و اساساً محوریت این رویداد همین کاخ موزه است.

کاخ جشنواره‌های کن، برلین و ونیز

با وجود آنکه قریب به چهار دهه از عمر جشنواره فیلم فجر در ایران می‌گذرد اما این رویداد به عنوان مهم‌ترین و پرمخاطب‌ترین رویداد فرهنگی کشور برخلاف دیگر رویدادهای مشابه فاقد یک محل ثابت است. روزگاری این رویداد در سالن‌های سینما پراکنده بود و در نهایت در دولت احمدی نژاد، از نماد برج میلاد وام گرفته شد و مجموعه فرهنگی برج میلاد میزان کاخ جشنواره بود و این رویه در سال‌های مدیریت حجت الله ایوبی در دولت روحانی نیز تداوم یافت. با روی کارآمدن حیدریان این روند از هم پاشید و جشنواره فجر فاقد کاخ شد و به این بلاتکلیفی دامن زده شد.

هرچند شنیده‌ها حکایت از آن داشت که برخی از تهیه کنندگان و کارگردان‌ها نسبت به تماشای فیلم‌شان به صورت همزمان توسط قریب به دو هزار نفر در یک سالن وحشت داشتند و فشار آنها باعث برهم خوردن تمرکز و مانع تداوم برگزاری باشکوه جشنواره فجر در برج میلاد شد اما مسئولان بهانه‌های دیگری نظیر استاندارد نبودن پرده سالن برج میلاد یا عدم امکان مدیریت ورود و خروج مدعوین و نظایر اینها را مطرح می‌کردند. چه پیش از میزبانی برج میلاد و چه چند سال اخیر که شاهد میزبانی پرانتقاد سینماملت بودیم، همواره بحث «کاخ جشنواره» مطرح شده اما اراده‌ای در این زمینه مشاهده نشده است.

یکی از اقدامات موثری که در دوره کنونی مدیریت سازمان سینمایی تا پایان دولت کنونی قابل تحقق است، احداث کاخ جشنواره سینمای ایران است؛ اقدامی که شاید در گذشته با طرح موضوع عدم تامین منابع مالی دور از تصور بود اما اکنون در سایه ادغام‌ها و کوچک‌سازی سازمان سینمایی و متروکه شدن برخی ساختمان‌های ارزشمند تحت تملک سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد از جمله ساختمان موسسه رسانه‌های تصویری به سرعت قابل تحقق است؛ پیشنهادی که چندی پیش از این ادغام نیز توسط «تابناک» مطرح شده بود و اکنون ظرفیت بالقوه عملیاتی‌اش فراهم است.

کافی است شهرداری تهران اندکی همکاری داشته باشد و از میان املاک بزرگ فراوانی که در دل تهران (و نه اطراف آن) دارد که می‌تواند به عنوان زمین لازم برای احداث کاخ جشنواره اختصاص دهد، یک زمین را در اختیار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار دهد و گام اصلی را بردارد. از طرف دیگر، با توجه به ادغام مؤسسه رسانه‌های تصویری در دیگر مؤسسات سازمان سینمایی و تخلیه کامل ساختمان گرانقیمت این مؤسسه در خیابان ولیعصر نرسیده به توانیر که ارزش آن بیش از صد میلیارد تومان تحمین زده می‌شود، می‌توان با فروش این بنای ارزشمند و تأمین سرمایه احداث کاخ جشنواره، این اقدام مهم را نه تنها به سرعت عملیاتی کرد، بلکه در دوره‌ای دو تا سه ساله به سرانجام رساند.

شبیه این پروژه در سینما آزادی رخ داد و حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی، زمین سینما آزادی را که بر اثر آتش سوزی از دور خارج شده بود، تأمین کرد و شهرداری بنای سینما آزادی را ساخت و در نهایت ساختمان مدرن کنونی سینما آزادی پس از احداث در تملک مشترک این دو نهاد قرار گرفت. رئیس کنونی سازمان سینمایی الزاماً نباید روبان افتتاح کاخ جشنواره‌های سینمایی را ببرد و همین که پروژه رسمیت یابد و کنلگ کار زده شود و عملیات برای درصدی پیش برود، به نام بانی‌اش ثبت خواهد شد؛ هرچند با توجه به ارزش ساختمان متروک موسسه رسانه‌های تصویری می‌توان امیدوار بود حتی در دوره انتظامی شاهد افتتاح کاخ جشنواره سینمای ایران باشیم.

منبع: تابناک

کلیدواژه: موسسه رسانه های تصویری سازمان سینمایی کاخ سینما کاخ جشنواره سید محمد بطحایی احمد سالک لیگ ملت های والیبال آیت الله یزدی مسجد النبی آیت الله اعرافی عملیات رمضان افزایش قیمت نان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۱۷۹۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صندوق سرمایه‌گذاری زمین و ساختمان در قم تشکیل می‌شود

رئیس سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی شهرداری قم گفت: شهرداری قم در نظر دارد، صندوق سرمایه‌گذاری زمین و ساختمان را به منظور تحقق شعار سال تشکیل دهد.

علی رمضانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در قم اظهار کرد: دو مجتمع سرمایه گذاری با کاربری مسکونی – تجاری سال ۱۴۰۲ تکمیل شد که یکی در بلوار پیامبر اعظم (ص) و یکی دیگر در بلوار غدیر است.

وی افزود: برای سال ۱۴۰۳ نیز دو مجتمع یکی در بلوار پیامبر اعظم (ص) و یکی در بلوار امام رضا (ع) در نظر گرفته شده است.

رئیس سازمان سرمایه گذاری و مشارکت‌های مردمی شهرداری قم خاطرنشان کرد: امید است که سازمان سرمایه گذاری و مشارکت‌های مردمی شهرداری قم با توجه به شعار سال که رهبر انقلاب انتخاب کردند بتواند در تولید مسکن مشارکت داشته باشد.

رمضانی تصریح کرد سازمان در بلوار امام رضا (ع) و در یک مجموعه ۲۰۰ واحدی شراکت دارد و مجتمع‌هایی که در بلوار پیامبر اعظم (ص) است هرکدام ۱۰۰ واحد را شامل می‌شوند.

وی گفت: ۶ بلوک دیگر در مجموعه ۴۸ هکتاری پردیسان وجود دارد که برای سال ۱۴۰۳ جذب سرمایه گذار انجام می‌شود.

رئیس سازمان سرمایه گذاری و مشارکت‌های مردمی شهرداری قم عنوان کرد: در سایت ۴۸ هکتاری بر اساس نقشه‌ها و ابعاد، هرکدام از زمین‌ها حداقل ۷۰ یا ۸۰ واحد محصول خواهند داشت و نیاز پردیسان برای واحدهای تجاری را تأمین می‌کند.

رمضانی تاکید کرد: سال گذشته یک بلوک در بلوار پیامبر اعظم (ص) به مجموعه‌های فرهنگی در قالب موزه دین و زندگی تحویل داده شد و این مجموعه هم اکنون در حال گرفتن پروانه و تأیید نقشه‌هایش است.

وی گفت: در خصوص مجموعه‌های ورزشی، مجموعه‌ای مختص بانوان آماده شده تا بتوان در بوستان نجمه آن را به بهره برداری رساند.

رئیس سازمان سرمایه گذاری و مشارکت‌های مردمی شهرداری قم با بیان اینکه سازمان سرمایه گذاری و مشارکت‌های مردمی شهرداری قم تصمیم دارد یک صندوق سرمایه گذاری زمین و ساختمان ایجاد کند اظهار کرد: هدف این است که مردم بتوانند در پروژه‌های شهری مانند ساخت بدنه خیابان جعفر طیار (ع) مشارکت کنند.

رمضانی اضافه کرد کرد: این اقدام یک مسیر جدید در مدیریت شهری برای استفاده از سرمایه‌های مردم و ایجاد زمینه مشارکت اقتصادی برای شهروندان است.

وی ادامه داد: این صندوق‌ها بر اساس قانون درآمد پایدار شهرداری‌ها ایجاد می‌شود و می‌تواند جذب سرمایه از اشخاص حقیقی و حقوقی داشته باشد.

کد خبر 750858

دیگر خبرها

  • واکنش رئیس سازمان سینمایی به اظهارنظرها درباره بیکاری سینماگران و زیر سوال بردن فروش فیلم‌ها
  • بیکاری سینماگران ربطی به رونق اقتصاد و فروش فیلم‌ها ندارد
  • تصاویر کمتر دیده شده از مصطفی زمانی و خانم بازیگر در یک فیلم سینمایی |‌ زمان اکران اعلام شد
  • محمد خزاعی مطرح کرد؛تشکیل شورای فیلم اولی‌ها موجب ایجاد امید در میان نسل جوان شد
  • رئیس سازمان سینمایی: تشکیل شورای فیلم اولی‌ها موجب ایجاد امید در میان نسل جوان شد
  • خزاعی: تشکیل شورا فیلم اولی‌ها موجب ایجاد امید در میان نسل جوان شد
  • تشکیل شورای فیلم اولی‌ها موجب ایجاد امید در میان نسل جوان شد
  • تشکیل شورا فیلم اولی‌ها موجب ایجاد امید در میان نسل جوان شد
  • خزاعی: تشکیل شورای فیلم اولی‌ها موجب ایجاد امید در میان نسل جوان شد / عدالت محوری در عرصه‌ی کارگردانی حرفه‌ای از همینجا آغاز می‌شود
  • صندوق سرمایه‌گذاری زمین و ساختمان در قم تشکیل می‌شود